Företag / Skolor

 

Mindfulness hjälper dig att se möjligheterna

 

Mindfulness handlar om att leva i nuet – att ha en medveten närvaro där jag befinner mig just nu. Mindfulness ger oss kraft att se och acceptera det vi har varit med om, så att vi inte fastnar i det som ligger bakom oss eller i det som kommer, utan att vi kan ta tillvara på det livet ger oss just nu. Det gör att vi klarar vardagens påfrestningar bättre, både i skola, på våra arbetsplatser och i privatlivet och vi blir mer harmoniska som människor.


Hjärnan är dynamisk, den är föränderlig. Forskning visar att mindfulness träning ökar hjärnans formbarhet och de basala delarna som arbetar med att styra känslor och handlingar. Arbetsminnet förbättras, koncentrationen ökas och förmågan att reglera känslor – vi blir stabilare i sinnet.

 

Träna självförtroendet


Med mindfulness kan vi träna oss att lättare acceptera andra och inte minst oss själva för dem vi är och vad vi kan ge varandra. Det gör att vi får ett mer kärleksfullt förhållningssätt till oss själva och andra.


Vid ju fler tillfällen vi lever i medveten närvaro, i mindfulness, desto lättare blir det för oss att vara här och nu och se glädjen och möjligheterna i livet och i oss själva. Det har vi nytta av, både i skolan, tillsammans med vänner och arbetskamrater och hemma.

 

Viktigt inom hälso- och sjukvård


Begreppet mindfulness har sitt ursprung i zenbuddismen och har en historia på över 2000 år. Idag är mindfulness ett viktigt inslag i hälso- och friskvård. Genom övningar lär du dig bli medveten om och förhålla dig till tankar, känslor och vanemönster. Det gör att du tar kontroll över ditt liv och förebygger stress genom att du aktivt väljer hur du hanterar dina upplevelser och erfarenheter i livet.


Forskning visar att åtta veckors träning i mindfulness har goda effekter vid stress, ångest och smärtproblematik. Det har även god effekt vid återkommande depressioner och sömnproblem.


Jag kommer ut till skolor och företag och lyssnar in era behov.

 

 

"Höj din livskvalitet – lev i nuet – Här och Nu."

 

 

"Sandra har i allra högsta grad bidragit till att skapa förutsättningar och bädda för den känslan genom glädje, värme, varsamhet och närvaro. Sandras förmåga att leda Mindfulnessgrupper och uppmärksamma individen i gruppen gör henne till en empatisk instruktör med ett innerligt genuint engagemang för sitt uppdrag. Vi ger Sandra våra varmaste rekommendationer!"

 

                                                  Fackförbundet Unionen

 

 

”Eftersom vi arbetar med friskvård både för kropp och själ här på Harmonigården så vill vi varmt rekommendera Sandra Hofer med hennes Mindfulness/Meditation. Vi har haft förmånen att använda hennes kompetens i vårt Smärtprogram (vi har avtal med Region Skåne) – där hon i en av våra patientgrupper arbetade med Mindfulness under 8 veckor. Denna smärtgrupp fick fantastiska resultat – både sömn och smärta förbättrades avsevärt för hela gruppen! Hennes lugna sätt, lyhördhet och kunskap vill vi gärna att fler ska få ta del av! Tusen Tack kära Sandra!"

 

           Birgitta Björkman med personal / Harmonigården