Meditationer

 

Stärk din hälsa med meditation

Under de senaste åren har meditation blivit rumsrent. Du kan meditera utan några spirituella eller religiösa undertoner. Många använder sig av meditation, som ett mycket effektivt sätt att uppnå ett slags mental nollställning. 

 

Varför meditera

Genom meditation kommer du till en djup avkoppling för både kropp och själ, in i dig själv, till en plats av frid och stillhet, till ditt sanna jag där allt du önskar skapa kan bli möjligt…. Meditation har långt mer djupverkande effekter. Den rör vid en rad krafter i ditt inre som påverkar din fysiska hälsa till den grad att du förlänger ditt liv.

 

Forskare från västvärlden fick på allvar upp ögonen för meditationens fysiska effekter när Dalai Lama, ledare för de tibetanska buddhisterna, år 1992 uppmanade forskare att studera hans munkar under meditation. Avancerade hjärnskanningar dokumenterar att det sker många positiva processer i hjärnan under meditation, som är svåra att uppnå på annat sätt.
Meditation är ett genialt botmedel för alla typer av stress och genom meditation höjer du din livskvalitet.

 

 

Morgonmeditation

Upplev inre ro och frid genom att starta dagen med morgon meditation. Vi inleder med en guidad meditation där vi sätter intention för dagen och övergår i tystnadens stillhet och varande, där du hittar in till din kärna Det är ett fantastiskt vilsamt sätt att starta dagen på med sinne och kropp i fokus.

 

Nya kurser återkommer till sommaren. Kontakta mig gärna för mer information.

 

8 veckors workshop i Meditation och Mindfulness

Mindfulness handlar egentligen om sinnesnärvaro. Genom att vara medvetet närvarande i nuet kan man bli friare att välja hur man vill agera på det som händer i tankar, känslor och kropp i varje ögonblick. I meditationen utvecklar man färdigheten i just detta. Mindfulness är inget nytt, utan kommer ur 2500-åriga traditioner. Det är en av grunderna i den buddhistiska filosofin och psykologin med avsikt att minska lidande och finna lycka och stillhet.

”Do not dwell in the past, do not dream of the future, concentrate the mind on the present moment.”

 

Buddha